Ik zag deze AWESOME taart al zo vaak voorbij komen op instagram, I know hij is alles behalve healthy, maar oh my wat ziet die er lekker uit. In het Linda.Magazine vond ik dit recept en ben ik begin dit jaar voor de verjaardag van mijn moeder gelijk aan de slag gegaan. Het werd eens tijd dit recept met jullie te delen! Zodat jullie er de komende feestdagen van kunnen genieten en de show kunnen stelen;)
Tijdens het maken van deze taart heb ik veel foto’s gemaakt om het voor jullie gemakkelijker te maken deze heerlijke taart na te maken. Ik zou zeggen MAKEN!
Recept Red VelVet Cake
Kcal: too much!
Ingrediënten voor het beslag van de taart (2 lagen):
– 120 gram margarine (van Becel)
– 300 gram suiker
– 2 middelgrote eieren
– 250 ml karnemelk
– 1 tl vanille-extract
– Rode kleurstof gel (jamin of kookwinkel)
– 20 gram 100% rauwe cacaopoeder
– 300 gram bloem
– snufje zout
– 10 ml appelcider azijn (AH)
– 1 bakvorm van 20-24 cm
1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 175 °C. Spray de bakvorm in met bakspray (van Body&Fit), bestuif licht met bloem en laat deze even staan;
2. Klop de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel met de mixer in een beslagkom;
3. Klop de eieren los in een apart schaaltje en voeg deze geleidelijk toe aan het mengsel en mix tot de eieren helemaal opgenomen zijn.
4. Meng de karnemelk met het vanille-extract en de rode kleur(gel) in een andere mengkom tot een helder rood mengsel (zie foto). Voeg de rode gel geleidelijk toe om te kijken wat de kleur doet;
5. Meng de bloem en het cacaopoeder in nog een andere mengkom;
6. Voeg, terwijl je opnieuw aan het mixen bent in het suiker/boter mengsel, de helft van het rode karnemelkmengsel toe;
7. Voeg daarna de helft van het bloemmengsel, vervolgens het restant van het rode karnemelkmengsel en de rest van de bloemmengsel als laatste toe. Zorg ervoor dat alles is opgenomen;
8. Voeg een snufje zout en de appelcider azijn toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
9. Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake 35 minuten in het midden van de oven;
10. Laat de cake even in de vorm afkoelen na het bakken en draai het daarna om op een rooster. Laat volledig afkoelen;
11. Maak aan de zijkant een snede (zoals op de foto) zodat je de taart precies terug op elkaar kan leggen na het toevoegen van het glazuur.
12. Snijd met een cake-zaag (of scherp mes) de cake doormidden (zoals op de foto) en laat de 2 lagen nog een keer goed afkoelen.
Ingrediënten ROOMKAASGLAZUUR
– 120 gram margarine (van becel)
– 240 g roomkaas
– 600 g poedersuiker
– 1 tl vanille-extract
– Een pakje granaatappel(pitten)
1. Meng voor het roomkaasglazuur de zachte boter met de roomkaas in
een mengkom met een mixer. Zorg dat het goed gemengd is;
2. Voeg geleidelijk (in drie keer) de poedersuiker toe totdat deze volledig is opgenomen in het mengsel;
3. Meng als laatste het vanille-extract door het mengsel en klop nog even 5 minuten door totdat het glazuur licht en luchtig is. Pas op dat je niet te lang blijft door kloppen anders kan het glazuur te vloeibaar worden;
4. Verdeel met de bolle kant van een lepel een deel van het glazuur over de bovenkant van de onderste laag cake. Plaats daarna bovenkant van de cake (op het lijntje) er precies op en smeer de rest van het glazuur er boven op;
5. Bestrooi de taart met de granaatappelpitten om het af te maken.
Enjoy!
Geef een reactie