Algemene voorwaarden IdeB Health:
Deze voorwaarden zijn onderdeel van de 12 weken challenge en zijn voorafgaand besproken met de cliënt en/of verstuurd naar de cliënt voorafgaand aan de challenge.
Artikel 1: Definities
In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
Voedingsdeskundige
Ilona de Been, oprichtster en eigenaresse van IdeB Health. In opleiding tot voedingsdeskundige bij CIVAS opleidingen. Tevens werkzaam als leerkracht en gedragsspecialist.
Cliënt
Persoon (deelnemer 12 weken challenge) aan wie door de voedingsdeskundige advies en begeleiding verleend wordt dan wel diens wettelijke vertegenwoordiger.
Praktijkadres
De locatie waarop de praktijk van de voedingsdeskundige wordt uitgeoefend.
Artikel 2: Algemeen
De voedingsdeskundige geeft advies aan de cliënt via mail en/of telefoon op het als zodanig opgegeven praktijkadres, tenzij onderling anders afgesproken. Van elke wijziging van het praktijkadres wordt de cliënt per direct op de hoogte gesteld.
Artikel 3: Basis
De voedingsdeskundige adviseert de cliënt op persoonlijke basis, geeft begeleiding middels voedingsschema’s en mailverkeer na een uitgebreide intake en een weegmoment. Na elke 4 weken wordt het weegmoment herhaald (op het praktijkadres of op dezelfde weegschaal bij derden). Gegevens en foto’s van de cliënt worden zonder toestemming van de cliënt zelf niet aan derden verstrekt. Foto’s van resultaten worden alleen op de website geplaatst na schriftelijke toestemming van de cliënt (zonder gezicht).
Artikel 4: Verhindering
Indien de cliënt verhinderd is op de afgesproken datum en tijd aanwezig te zijn, dient zij/hij de voedingsdeskundige hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Indien de cliënt binnen 24 uur voor genoemd tijdstip bericht van verhindering aan de voedingsdeskundige geeft, dan wel geen zodanig bericht geeft, is de voedingsdeskundige gerechtigd om de kosten voor de desbetreffende afspraak aan de cliënt in rekening te brengen. Betreffende afspraken op een dag volgend op een zondag of op één of meer erkende feestdagen wordt bedoelde termijn van 24 uur geacht in te gaan om 18.00 uur op de laatste voorafgaande gewone werkdag. Betreffende een gewone maandag gaat de termijn daarom in om 18.00 uur op de voorafgaande vrijdag.
Artikel 5: Tariefstelling
Voor aanvang van de behandeling deelt de voedingsdeskundige de cliënt mondeling of schriftelijk mede welke tarieven er gelden indien deze nog niet bekend zijn. Deze tarieven zijn inclusief BTW of andere wettelijke heffingen indien en voor zover die berekend zouden moeten worden. De voedingsdeskundige is gerechtigd prijsstijgingen door te voeren indien en voor zover zich onvoorziene prijsverhogende omstandigheden voordoen na het afsluiten van de overeenkomst. De voedingsdeskundige beroept zich op het feit dat op 1 januari van elk kalenderjaar er een tariefwijziging zal kunnen plaatsvinden.
Artikel 6: Geldigheid challenge pakket
Het challenge-pakket is twaalf weken geldig. Cliënten kunnen tijdens deze twaalf weken gebruik maken van de toegestuurde voedingsschema’s met bijhorende recepten, begeleiding (op afstand), afspraken (weegmomenten) en E-mailverkeer naar IdeB Health.
Artikel 7: communicatie
Communicatie en begeleiding tussen de voedingsdeskundige en de cliënt is bij voorkeur via E-mail. Telefonisch contact zal alleen plaatsvinden indien nodig en naar bepaling van de voedingsdeskundige. De voedingsdeskundige streeft ernaar binnen een tijdsbestek van maximaal 36 uur op E-mail te reageren en de cliënt te voorzien van advies.
Artikel 8: Intellectueel eigendom
De voedingsdeskundige behoudt te allen tijde alle rechten op door haar gemaakte adviezen, voedingsplannen, recepten, bijhorende documenten, foto’s en/of de hierop betrekking hebbende informatie en kennis van zaken, zelfs wanneer daarvoor kosten in rekening zijn gebracht of naderhand nog verbeteringen (tel- en spelfouten) zijn aangebracht, al dan niet op aanvraag van de cliënt. De in de vorige zin genoemde zaken mogen zonder schriftelijke toestemming van de voedingsdeskundige noch geheel noch gedeeltelijk worden gekopieerd, anders dan voor eigen gebruik bij de cliënt, noch ter hand gesteld of op andere wijze worden bekendgemaakt, noch door de cliënt worden gebruikt of ter beschikking worden gesteld anders dan voor het doel, waarvoor ze door de voedingsdeskundige verstrekt zijn.
Artikel 9: Betaling
Tenzij anders is overeengekomen dient de betaling door de cliënt aan de voedingsdeskundige door overmaking plaats te vinden. De cliënt ontvangt vooraf een factuur voor de geleverde consulten. De cliënt dient de rekening binnen veertien dagen na datering betaald te hebben. Bij niet betalen ontvangt de cliënt een aanmaning met daarin de vermelding dat de factuur binnen 14 dagen betaald moet zijn, alsmede de vermelding van de gevolgen van het niet op tijd betalen. Indien de factuur daarna nog niet betaald wordt dan is de voedingsdeskundige gerechtigd om met terugwerkende kracht vanaf de eerste dag van verschuldigdheid wettelijke rente over het verschuldigde bedrag in rekening te brengen, als ook alle kosten verband houdende met de inning van de desbetreffende vordering, waaronder uitdrukkelijk mede worden verstaande kosten ter incasso door een incassobureau en gerechtelijke kosten. Compensatie door de cliënt met bestaande of vermeende vorderingen op de voedingsdeskundige uit welk hoofde dan ook, is uitdrukkelijk uitgesloten.
Bij afname van een totaalpakket moeten de consulten binnen 12 weken na startdatum afgenomen worden. Consulten die na 12 weken nog niet zijn afgenomen worden niet terugbetaald maar zullen komen te vervallen.
Artikel 10: Onuitvoerbaarheid van de werkzaamheden
De voedingsdeskundige heeft het recht om overeengekomen consulten en/of werkzaamheden op te schorten indien zij door omstandigheden, welke buiten zijn invloedsfeer liggen of waarvan hij bij aanvang van de begeleiding niet op de hoogte was of kon zijn of vanwege ziekte, tijdelijk verhinderd is zijn verplichtingen na te komen. Indien de nakoming blijvend onmogelijk wordt, kan de overeenkomst worden ontbonden voor dat deel dat nog niet is nagekomen. Geen van beide partijen heeft in dat geval recht op vergoeding van de ten gevolge van de ontbinding geleden schade.
Artikel 11: Aansprakelijkheid
Het advies van de voedingsdeskundige is naar haar aard resultaat gericht zonder dat resultaat te garanderen. De voedingsdeskundige sluit elke aansprakelijkheid uit ter zake van schade of letsel voortvloeiend uit of verband houdende met de opvolging door de cliënt van door de voedingsdeskundige verstrekte adviezen, tenzij sprake is van opzet of grove schuld van de kant van de voedingsdeskundige. Met dien verstande dat voor vergoeding alleen in aanmerking komt die schade, waartegen de voedingsdeskundige verzekerd is. Daarbij moeten de volgende beperkingen in acht genomen worden; niet voor vergoeding in aanmerking komt bedrijfsschade, derving van inkomsten en dergelijke, door welke oorzaak ook ontstaan. Voor schade veroorzaakt door opzet of grove schuld door derden is de voedingsdeskundige nimmer aansprakelijk. Indien de assuradeur van de voedingsdeskundige om welke reden dan ook niet tot uitkering overgaat, zal de aansprakelijkheid van de voedingsdeskundige te allen tijde beperkt worden tot ten hoogste tweemaal het tarief van 1 voedingsschema. De voedingsdeskundige is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste informatie die voortvloeit uit een onbekend en/of verzwegen gezondheidsaspect.
Artikel 12: Wijziging, opschorting en ontbinding van de overeenkomst
De voedingsdeskundige is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, indien door vertraging aan de zijde van de opdrachtgever, naar het oordeel van de voedingsdeskundige, niet langer van haar kan worden gevergd dat zij de overeenkomst tegen de oorspronkelijk overeengekomen condities nakomt. Indien de voedingsdeskundige tot opschorting of ontbinding overgaat, is zij op geen enkele wijze gehouden tot vergoeding van schade en kosten daardoor op enigerlei wijze ontstaan. Indien de opdrachtgever een opdracht geheel of gedeeltelijk annuleert, dan zullen de werkzaamheden die werden verricht en de daarvoor gereedgemaakte zaken en de voor de uitvoering van de overeenkomst gereserveerde arbeidstijd, volledig aan de opdrachtgever in rekening worden gebracht.
Artikel 13: Geschillen en toepasselijk recht
Nederlands recht is van toepassing.