Deze tiramisu cheesecake is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens al zijn KCAL waard: MET alle ingrediënten waar we dol op zijn! Toch;)? Genieten en het leven vieren is belangrijk! Sta dus niet te lang stil bij wat er allemaal voor suikers inzitten, maar geniet intens van deze enorme cheat samen met je vrienden, familie en/of geliefden [TIP voor valentijn;)]
Via instagram en facebook kreeg ik vele verzoeken, hier is dan eindelijk het recept:) Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jullie creaties, tag je jouw cheesecake met de hashtag #tiramisucheesecakeideb? Zou ik super leuk vinden! Enjoy!! Liefs Ideb <3
Ingrediënten voor de bodem:
– Bakpapier om de bodem te bedekken;
– Bakspray Body & Fit om de (bakpapier) bodem in te sprayen;
– 150 gram lange vingers (jumbo eigenmerk);
– 2 verse kopjes koffie (afgekoeld);
– 2 eetlepels amaretto likeur (disaronno);
– 2 eetlepels biologische cacao;
– 5 eetlepels pure chocolade hagelslag van Venz;
– Half bakje aardbeien en/of frambozen;
Ingrediënten vulling:
– 1 heel ei en 4 eidooiers (bewaar het eiwit voor een ander gerecht);
– 200 gram witte suiker;
– 500 gr mascarpone (galbani);
– 200 gr roomkaas (2 pakjes mon chou);
– 4 blaadjes gelatine;
– 100 ml halfvolle melk;
Ingrediënten garnering:
– Half bakje aardbeien en/of frambozen;
– Rol oreo of 10 Bastogne koeken in kruimels of kinderchocolade (of alles tegelijk), top met wat je lekker vindt.
Extra ingrediënten bij double layer:
– 2 eetlepels biologische cacao;
– 5 Bastogne koeken in kruimels;
Alles je alles in huis hebt, kun je aan de slag!
LET OP: maak de cheesecake een dag voordat je het wilt serveren!!!
1. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm en spray deze in met bakspray.
2. Zet twee bakjes koffie en laat deze ondertussen afkoelen;
3. Scheidt 4 eieren in een grote kom (we gebruiken alleen het eigeel) en doe 1 heel ei bij het eigeel samen met 100 gram suiker;
4. Mix het eier-mengsel en het suiker tot een mooi licht schuimig mengsel (als je al denkt dat je klaar bent mix dan nog even door).
5. Als de koffie is afgekoeld kun je hier de amaretto bij doen. Doe ook de gelatineblaadjes in een bakje met koud water;
6. Snijdt 10 lange vinger doormidden en doop de lange vinger één voor één in het koffiemengsel. Verdeel de lange vinger zoals op de foto over de bodem;
7. Bestrooi dit met een dun laagje cacao-poeder en de pure chocolade hagelslag;
8. Wil je een extra effect tijdens het snijden van je taart? Leg een kruis van rood fruit, net als op de foto en markeer de randjes van het bakblik (let op niet verplaatsen wanneer je gaat aansnijden). Zet daarna in de koelkast;
9. Verwarm de melk in een grote kom au bain-marie, voeg wanneer de melk warm is (met behulp van een garde) de uitgeknepen gelatine door de melk tot deze oplost;
10. Giet hier het lichte eiermengsel bij en mix met de garde nog even door zodat het mengsel verwarmd wordt. Laat dit niet te warm worden (anders stollen de eieren);
11. Mix in een andere kom de mascarpone, roomkaas en de andere 100 gr suiker door elkaar;
12. Giet het eiermengsel erbij en meng het goed door elkaar tot een mooi geheel;
13. Giet alles over de langevingersbodem en laat het een nachtje opstijven in de koelkast;
LET OP: wil je een dubbele laag? Doe dan maar de helft van het mengsel over de bodem en mix de andere helft nog even met de extra ingrediënten; Giet deze er vervolgens geleidelijk overheen;
14. Top de taart na een nachtje koelen met je favoriete toppings en fruit wanneer je deze gaat serveren!! Maak de rand los met een mes en snijdt je perfecte stukje taart (bij de markering);
15. Deel je foto met de hastag #tiramisucheesecakeideb!
Enjoy!
*Je kunt de taart nog twee dagen na uitserveren in de koelkast bewaren.
** GENIET GENIET GENIET!
Geef een reactie