Mijn moeder maakte vroeger altijd zelf jam, met heel veel suiker dan kan me herinneren, haha! Natuurlijk ben ik daar helemaal niet van en heb ik voor jullie een variant zonder geraffineerde suikers gemaakt. Ik heb me laten inspireren door Rens Kroes en samen met mijn zusje deze heerlijke versie van onze jam gemaakt. Doe het lekker op een beschuitje, op een boterham, door je havermout of in de IdeB Health VLA FLIP.
Recept homemade IdeB aardbeienbessen-chia jam
25 Kcal per 15 gram
Ingredienten:
– 150 gram bosbessen
– 150 gram aardbeien
– 1 eetlepel agavesiroop
– 2 eetlepes honing
– 8 gram chiazaad
– 1 tl vanille extract
1. Blend de bossenbessen en aardbeien in een blender;
2. Breng deze samen met de agave en honing aan de kook in een pannetje;
3. Roer regelmatig goed door en laat het vervolgens 5 minuten op zacht vuurtje sudderen;
4. Voeg daarna de chiazaden toe en laat het vervolgens nog 15 minuten sudderen op een laag vuur;
5. Als het mengsel dik wordt haal je het van het vuur en voeg je tot slot het vanille extract toe.
Enjoy!
*Je kunt de jam een week in de koelkast gesloten (in een weckpotje) bewaren.
** Suikervrij en een heerlijke extra boost met de chiazaadjes.
Geef een reactie