Mijn zusje en ik wilde al een tijdje super graag pesto maken, maar stelde het elke keer uit. Nu we het gedaan hebben vragen we ons af waarom we het niet eerder gedaan hebben, niet alleen is het SUPER lekker, maar ook nog eens easy te maken en met mate best gezond. Ga je de pesto ook proberen te maken? Zeker een aanrader!!
Recept homemade IdeB Pesto
ongeveer 55 Kcal per 20 gram
1.Blend de volgende ingrediënten (klein) gesneden in de blender:
– 1 sjalotje
– 2 teentjes knoflook
– 40 gram pijnboompitjes
– 60 gram basilicum (1 plant)
– 10 gram peterselie
100 ml extra vierge olijfolie (van de jumbo)
– 50 gram harde geitenkaas 30+
– 1 tl citroensap
– 2 tl (grof) zeezout
2. Laat het net zolang blenden totdat de pesto mooi glad en groen is. Bewaar het daarna in een weckpotje in de koelkast (goed afsluiten).
Enjoy!
*Je kunt de pesto 1 week helemaal afgesloten in de koelkast bewaren. Bij gebruik elke keer goed roeren.
* Te combineren met ontelbaarveel gerechten, genieten!
Chérie zegt
Deze ga ik zeker maken!! 🙂
Ilona zegt
Leuk! Laat je weten wat je ervan vond?