Zelf een keer falafel maken is toch veel leuker? Zeker! En nog veel lekkerder ook! Ik ben dol op falafel en natuurlijk is het gemakkelijker om het op te bakken uit een pakje, maar ik beloof je deze variant met mijn homemade IdeB pesto (welke je kan vinden onder bijgerechten) en geitenkaas er in is heerlijk! Je wil niets anders meer hierna! Bij voorkeur wel een dagje van te voren maken of in ieder geval een paar uurtjes voordat je het wilt eten. Succes met maken en geniet:)
Recept homemade falafel
15 ballen, per stuk 51 kcal
Ingrediënten:
– 480 gram kikkererwten (uit blik)
– 1 sjalotje
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 10 gram peterselie
– 10 gram koriander
– 1,5 tl cayenne peper
– 1,5 tl kurkuma
– 1,5 tl komijnpoeder
– 1 eetlepel (zelfgemaakte IdeB) pesto
– 5 gram pompoenpitten
– zout en peper naar smaak
– 45 gram zachte geitenkaas
– 2/3 eetlepels water
1. Snijd het sjalotje, de rode ui, teentjes knoflook in kleine stukjes en hak de peterselie en koriander fijn;
2. Haal de kikkererwten uit het blik, giet ze af en laat ze even uitlekken;
3. Doe alles in een blender of keukenmachine samen met de cayenne, kurkuma, komijnpoeder, 2 eetlepels water en maak een glad geheel;
4. Doe er tot slot (de zelfgemaakte IdeB) pesto, pompoenpitten en geitenkaas bij en voeg naar smaak peper en zout toe (eventueel wat extra water indien nodig);
5. Laat het mengsel in zijn geheel in een bak afgedekt bij voorkeur 1 dag laten rusten in de koelkast, daar worden de balletjes steviger van (of in ieder geval een paar uurtjes).
6. Rol (de volgende dag) 15 ballen uit het mengsel en bak ze in kokosolie door regelmatiger te draaien, genieten!
Enjoy!
*Serveer samen met een beetje sla, avocado, tomaten en zelfgemaakte IdeB pesto op een volkoren wrap!
Geef een reactie