Altijd al eens crackers zelf willen maken? Dan is dit je kans! Niet alleen zijn deze crackers gemakkelijk te maken, ze zijn gezond, vullend en acceptabel in kcal. Je kunt ze met van alles beleggen en (mee) nemen als lunch of snack. Let wel op, de crackers zijn maar een aantal dagen te bewaren en de dag zelf het lekkerste. Prep ze dus op zondag, proef ze en geniet er ook nog van op maandag en dinsdag.
Recept homemade crackers
120 Kcal per cracker
1.Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden;
2. Doe het volgende in een kom:
– 125 gram gebroken lijnzaad
– 25 gram sesamzaadjes
– 25 gram gepofte quinoa (optioneel)
– 25 gram pompoenzaadjes
– 50 gram zonnebloempitten
– snufje zout
– 200 ml water
3. Meng dit alles goed door elkaar en laat het 30 minuten staan;
4. Gebruikt een grote (vierkante) ovenplaat en leg hier bakpapier overheen;
5. Verdeel het mengsel over het bakpapier en druk het goed plat;
6. Bak het 25-30 minuten in het midden van de oven op 175 graden (let op, zet de warmte dus iets omlaag);
7.Snijd na het bakken de crackers GELIJK in de gewenste vorm met een groot scherp mes en laat het goed afkoelen.
Enjoy!
* Mocht je geen gepofte quinoa hebben gebruik dan 25 gram extra pompoenzaadjes.
** Beleg de crackers met hüttenkäse/ avocado of kaas met kip, genieten!
*** Bewaar de crackers droog in een gesloten bakje, je kunt ze 3 dagen bewaren.
Geef een reactie