Met dit gerecht zet je echt weer eens iets anders op tafel. Zeker als je liever wat lager in kcal eet. Wel afhankelijk van het soort vlees wat je gebruikt natuurlijk;)
Het is in ieder geval gemakkelijk te maken en zo klaar. Daarnaast ook nog eens super om te presenteren voor als je eters hebt of gewoon voor je geliefde! Laat je me weten wat je er van vond?
Recept Gevulde paprika
Laag in kcal afhankelijk van het vlees
Ingrediënten voor 2 personen:
– 500gr rundergehakt of vleesvervanger (valess)
– 150 gram Heinz tomatensaus, frito
– 2 (rode) paprika’s om te vullen
– Champignons naar smaak of bosuitjes
– 1/2 Paprika groen
– 1/2 Paprika geel
– 1/2 courgette
– 1 tomaat
– 1 tl sambal, optioneel
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl cayennepeper
– 1 tl Italiaanse kruiden
– 2 (mini) rondjes geitenkaas of 20 gram Parmezaanse kaas
1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden;
2. Rul het gehakt of bak je valess vleesvervanger;
3.Snijd alle groentes in blokjes en bak deze daarna mee, behalve de twee paprika’s;
4.Voeg nu de kruiden en tomatensaus naar smaak toe;
5.Snijd de bovenkant van de paprika af (zie foto);
6.Hol de Paprika zo uit dat hij heel blijft en zet deze in een ovenschaal(tje);
7. Vul de paprika’s met het mengsel;
8.Besprenkel de bovenkant met kleine stukjes geitenkaas of 10 gr Parmezaanse kaas per persoon;
9.Zet nu de ovenschaal 10 minuten in het midden van de oven. Vergeet de bovenkanten niet mee in de oven te doen (eventueel op een apart bord).
Enjoy!
* Je kunt het vlees eventueel ook vervangen voor (gerookte) kip of falafel (zoals in de oranje paprika).
** Met groentes kun je variëren, kies ook zeker eens iets anders dan courgette of paprika als vulling.
Geef een reactie