Mijn zusje en ik zijn verzot op geitenkaas en zouden het het liefst elke dag eten. Tijdens ons sauna bezoekje samen met ons jongere zusje kwamen we op het idee om dadels met geitenkaas te vullen, maar dat was niet bijzonder genoeg natuurlijk;) Vandaar de appelstroop, weer eens iets anders.Ik zou zeggen probeer het en geniet!
Recept gekarameliseerde geitenkaas dadels
350 Kcal
Ingrediënten voor 4 gevulde dadels:
– 20 gram zachte geitenkaas
– 4 dadels (ontpit)
– 20 gram appelstroop
– 15 gram honing
– halve appel
– 10 gram walnoten
– Sla naar smaak
– 1 eetlepel water
1. Ontpit de dadels en snijd ze open;
2. Snijd de appel in kleine stukjes;
3. Vul de dadels met de geitenkaas en eventueel een stukje appel;
4. Verwarm de appelstroop samen met de honing en het water in een pannetje totdat het karamelliseert, doe de appelstukjes er daarna doorheen;
5. Doe de gevulde dadels even in het pannetje in en laat nog even door sudderen op laag vuur;
6. Serveer het op een bedje met sla en maak af met de walnoten.
Enjoy!
*Vervang de appel voor een peer voor een andere smaaksensatie.
Geef een reactie